Sluit menu
Menu

Nieuws
05-07-2017

Jung High Dynamic Lineaire-motoras

Jung High Dynamic Lineaire-motoras

Jung Aandrijftechniek introduceert de nieuwe HighDynamic lineaire-motoras, serie HA02.
Bijzonder hieraan is de inzet van extreem compacte motoren, die de eenheden een zeer korte totaallengte geven. Dit bespaart tot 50% axiale lengte ten opzichte van vergelijkbare lineaire motoren in de gebruikelijke uitvoering.

 

Met de jongste aanwinst in de High Dynamic familie heeft Jung een oplossing die constructief duidelijke voordelen biedt ten opzichte van pneumatische lineaire assen.Vooral daar waar beperkte installatieruimte beschikbaar is, maakt de nieuwe serie  HA02-37Sx60 het de machinebouwer gemakkelijk.

 

De reden:

Voor het eerst maakt Jung gebruik van een nieuwe generatie motoren, die een zeer compact en kort ontwerp hebben. Aangezien deze korte motoren slechts half zo lang zijn als gelijkwaardige lineaire motoren van conventioneel ontwerp, is de nieuwe High Dynamic-as-eenheid ongeveer 50% korter.

De bouw van de compacte systemen van de nieuwe HA02 serie hebben bijvoorbeeld bij een slag van 160 mm een totale bouwlengte van slechts 290 mm. Een ander voordeel is dat de korte motoren geen uitstekende stop, maar directe kabelgoten hebben. Bovendien zijn ook uitvoeringen met meerdere sledes op één as mogelijk, die onafhankelijk van elkaar bewegen, met piekkrachten van 122 N en nominaalkrachten van 20N. De volgende versie met een piekvermogen van 255 N en een constante kracht van 35 N is binnenkort beschikbaar.

 

Lees hier meer over JUNG positioneersystemen


Offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en we sturen u zo spoedig mogelijk een passende offerte.


Blijf op de hoogte:


Groneman op Facebook:

Groneman op YouTube: