Sluit menu
Menu

Heffen en duwen met ZIMM hefschroefspindels

U kunt verstellingen in uw machine realiseren met Zimm hefschroefspindels. Hefschroefspindels - ook vijzels genoemd -  worden gebruikt voor verticale of horizontale bewegingen. De toepassingen van deze spindelhefelementen zijn vrijwel onbeperkt.  U vindt ze onder andere in de verpakkingsindustrie, industriële ovenbouw, voor industriële walsen, in de levensmiddelenindustrie en voor intern transport. Delen van machines kunnen eenvoudig in hoogte versteld worden. Of dit nu een doseerunit, een walsenverstelling of een transportsysteem betreft.  

 

Meer informatie of bestellen?
Wij staan u graag te woord:
074 - 255 11 40

Compleet bouwsysteem:

U koopt bij Zimm niet alleen de hefschroefspindel maar een compleet bouwsysteem inclusief verbindingsassen, tandwielkasten en motoren. Allerlei extra componenten zijn mogelijk zoals vouwbalgen, zwenkplaten, verdraaibeveiliging, handwielen en nog veel meer. Naast de standaard uitvoeringen kunnen ook delen in roest vast staal geleverd worden. 
 ZIMM heeft 3 verschillende productseries, namelijk de :

- Z-hefschroefspindel 
- GSZ-hefschroefspindel 
- MSZ-hefschroefspindel

en daarnaast actuatoren: 
- ZSA solar actuator  

Welke bouwvorm en grootte:

Hefschroefspindels worden geleverd in twee basis- uitvoeringen. U kunt kiezen voor een uitvoering met roterende of een stilstaande spindel. Als u weet welke kracht er verplaatst moet worden, kan de grootte van de hefschroefspindel bepaald worden. U kunt kiezen uit een maximale hefkracht vanaf 2,5 kN tot 1.000 kN. Om u te helpen bij de juiste keuze is op de website van ZIMM een CAD configurator beschikbaar. 

Constructeurscatalogus:

Zimm heeft een uitgebreide constructeurscatalogus. De opbouw van deze catalogus is zeer praktisch. U kunt snel een keuze maken uit de diverse uitvoeringen en eenvoudig invulling geven aan een toepassing.
 

Extra functies:

Het kan maar zo zijn dat het voor uw toepassing handig is dat de hefschroefspindel een extra functie vervult. Denk hierbij aan het bepalen van bepaalde posities of het instellen van een bepaalde speling. Hiervoor zijn de volgende speciale opties mogelijk:
- Het DIG-systeem: als de positiebepaling zeer nauwkeurig moet zijn of twee hefschroefspindels synchroon moeten lopen is het DIG-systeem de juiste optie. Het DIG-systeem is een magnetische potentiometer. 
- SIFA-Control: Dit elektromechanische bewakingssysteem meldt de slijtagetoestand van de draagmoer op de hefschroefspindel. Hiermee kan storing en uitval van machines voorkomen worden.

 

Artikelen
Lees meer over SIFA-Control Nieuwsbericht: Lees meer over SIFA-Control

Offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en we sturen u zo spoedig mogelijk een passende offerte.


Blijf op de hoogte:


Groneman op Facebook:

Groneman op YouTube: